LFK Flyhobbyklubb

 

Vi er et gjeng flyentusiaster som har til formål å vedlikeholde og fly en av forsvarets tidligere Saab Safirer. Klubben ble stiftet 2. mars 1982 av ansatte ved Luftforsvarets forsyningskommando (LFK), Kjeller som nå har endret navn til Forsvarets Logistikk Organisasjon (FLO). Den gangen var det bare ansatte ved LFK som var medlemmer, nå er vi både ansatte ved FLO og medlemmer utenfor FLO. Vi opererer under vedlikeholdsbok og skoletillatelse til Nedre Romerike Flyklubb (NRF) og holder til på Kjeller flyplass hvor vi er medeier i en hangar.

 

Safiren vår er en modell 91B-2 med registrering LN-LFK, flyserienummer 57341 - en ekte veteran av årsmodell 1957. Vi overtok Safiren i august 1982 fra Forsvarets Flyskole, Værnes. Flyet hadde da en gangtid på 4790 timer. Nå har flyet passert 7800 timer og Still Going Strong. Flyet har den karakteristiske gulfargen som det hadde den tiden det var militært skolefly og har i tillegg til den sivile registreringen luftforsvarets rondeller med original registrering UA-V. Safiren er sertifisert aerobatic (+6G/-3G), og vi flyr Safiren ca 150 timer i året. Den er videre utrustet og instrumentert for IFR flyging, men bare sertifisert for VFR flyging.

 

Safiren ble i hovedsak konstruert av en spesialgruppe ledet av ingeniør Anders Johan Andersson. Fra tidligere hadde Andesson vært sjefkonstruktør for Bucker flymaskiner i Tyskland (Jungmann, Jungmeister og Bestmann). Anderssons oppdrag, i Sverige i 1944, var å utvikle et konkurransedyktig fly som kunne brukes som et sports- reise- og skolefly. Først og fremst skulle flyet ha gode manøvreringsegenskaper og være idiotsikkert, spesielt på lav hastighet dvs under stall. Flyet skulle være bygd i metall, - ha gode ytelser og - en romslig, bekvem og trekkfri kabin. Videre skulle flyet ha inntrekkbart understell og være utrustet med nesehjul. Prototypen fløy 20 november 1945 og innfridde kravet til gode flygeegenskaper og perfekt stabilitet. Flyet fikk navnet Safir etter prøveflygingen. Safiren er produsert i 322 eksemplarer hos SAAB og på lisens i utlandet. Fortsatt flyr rundt 150 Safirer i ca 15 land.

 

Safiren ble konstruert og produsert i følgende versjoner:

  • 91A Treseters med en 4 sylindret rekke, hengende, de Havilland Gipsy Major motor, på 145 hk. Totalt 48 fly.
  • 91B Treseter med en 6 sylindret boxer Lycoming 0-435-A motor, med en Hartzell propeller. Totalt 112 fly.
  • 91B2 Samme som 91B bortsett fra at den hadde 91C vinger eksklusive brenstofftanker. Totalt 25 fly som alle var bestilt av det norske Luftforsvaret.
  • 91C Fireseter med hvor brennstofftanken var flyttet fra kabin og til vingene. Totalt 38 fly.
  • 91D Fireseters med en lettere 4 sylindret Lycoming O-360-A1A, på 180 hk, med en McCaule constant-speed propeller. Totalt 99 fly.

Copyright © All Rights Reserved