LFK Flyhobbyklubb


Vi er et gjeng med flyentusiaster som har til formål å fly og vedlikeholde en av Forsvarets tidligere skolefly Saab Safir LN-LFK. Vi opererer under vedlikeholdsbok og skoletillatelse til Nedre Romerike Flyklubb (NRF) og holder til på Kjeller flyplass hvor vi er medeier i en hangar. Klubben ble stiftet 2. mars 1982 av ansatte ved Luftforsvarets forsyningskommando (LFK) på Kjeller som senere er omorganisert i andre enheter i forsvarssektoren.

Safiren vår er en modell 91B-2 med sivil registrering LN-LFK, flyserienummer 57341 - en ekte veteran av årsmodell 1957. Vi overtok Safiren i august 1982 fra Forsvarets Flyskole, Værnes. Flyet hadde da en gangtid på 4790 timer. Flyskjøte ble utstedt på LFK Flyhobbyklubb. Nå har flyet passert 8300 timer og «Still Going Strong». Flyet har den karakteristiske gulfargen som det hadde den tiden det var militært skolefly og har i tillegg til den sivile registreringen, Luftforsvarets rondeller med original registrering UA-V. Safiren er sertifisert i aerobatic kategori (+6G/-3G). Vi flyr Safiren ca 100 timer i året. Den er instrumentert for IFR flyging, men bare sertifisert for VFR flyging.

Safiren ble konstruert av en spesialgruppe hos SAAB ledet av ingeniør Anders Johan Andersson. Fra tidligere hadde Andesson vært sjefkonstruktør for Bucker flymaskiner i Tyskland (Jungmann, Jungmeister og Bestmann). Andersson fikk i 1944 i oppdrag å utvikle et konkurransedyktig fly som kunne brukes som et sports- reise- og skolefly. Viktige kriterier var gode manøvreringsegenskaper, spesielt på lave hastigheter dvs under stall. Flyet skulle bygges i metall, - ha gode ytelser og - en romslig, bekvem og trekkfri kabin. Inntrekkbart understell nesehjul var også krav. Prototypen fløy 20. november 1945. Kravene til gode flygeegenskaper og perfekt stabilitet var oppfylt. Flyet fikk navnet Safir og ble produsert i 322 eksemplarer hos SAAB og i tillegg på lisens i utlandet. Fortsatt flyr rundt 150 Safirer i ca 15 land.


Safiren ble konstruert og produsert i følgende versjoner:

  • 91A Treseters med en 4 sylindret rekke, hengende, de Havilland Gipsy Major motor, på 145 hk. Totalt 48 fly.
  • 91B Treseter med en 6 sylindret boxer Lycoming 0-435-A motor, med en Hartzell propeller. Totalt 112 fly.
  • 91B2 Samme som 91B bortsett fra at den hadde 91C vinger eksklusive brenstofftanker. Totalt 25 fly som alle var bestilt av det norske Luftforsvaret.
  • 91C Fireseter med hvor brennstofftanken var flyttet fra kabin og til vingene. Totalt 38 fly.
  • 91D Fireseters med en lettere 4 sylindret Lycoming O-360-A1A, på 180 hk, med en McCaule constant-speed propeller. Totalt 99 fly.

Copyright © All Rights Reserved